An Inhabited Theatre

  • Germaniastrasse, 8006 Z├╝rich
  • The aim of my design is to create a green open space where different generations can live together and profit from each other.
  • The central meeting point in the complex is an amphitheatre, that serves as a complement to the nearby Theatre Rigiblick, which does not yet have an open-air space for performances. During the day, the amphitheatre can be used as a vegetable garden.
  • The amphitheatre is radially surrounded by multi-story row houses out of wood. Since this material has been around for. along time, it is supposed to appeal to all age groups. The theatre is a repurposable space and an added value for the community as well as for the neighbourhood.

Location: Hill, Urban

Material: Concrete, Wood


Contributor: Michelle Peyer
31 January 2022