House with a View

  • Aïre, Geneva
  • The house with a view consists of three levels. Each level hosts two family apartments. The main idea was to concentrate the certain uses, in this case the dining and cooking area, to a central point. The facilities for cooking and eating are shared between neighbours.
  • The rooms are arranged around this public core as a circular layer. The result is a semi-circular house shape, which interiors are characterised by walls that are at a changing angle to each other.
  • This consideration can be traced back to the question of how public and private spaces can be used and separated from each other. Due to its semi-circular shape, the building directs and opens itself towards the river, slope downwards.

Location: Hill, River, Suburb, Urban

Material: Earth, Concrete


Contributor: Roxani Heltriegel
25 July 2023