Green Valley

  • Aïre, Geneva
  • By hierarchizing spaces according to their need for privacy, a transition from public space to private is created. This allows for different levels of social interaction between the residents and the public. Two house-types, provide appropriate space for families of all sizes as well as young professionals, creating more diversity and exchange.
  • The ground floor is oriented horizontally and therefore towards the public space. This allows for intense exchange with the public, yet the slidable wall elements enable the residents to control the public insight and interchange.
  • In contrast, the first floor is more directed towards the riverfront. The climbing plants work as an interactive and binding element for the housing complex. They provide shade and give one a protected feeling, despite its lightness.

Location: Hill, Suburb, Urban

Material: Glass, Steel, Concrete, Earth


Contributor: Max Baertsch
25 July 2023