Case Study – Atelier House Bob Gysin – Bob Gysin, 2010

  • Z├╝rich
  • The meaning of the residential studio building at Hottingerplatz is a precise response to the urban setting.
  • The structure follows the existing street line while the construction of self-compacting concrete with a brushed surface enters into a dialogue with the neighbour buildings. Double height spaces link the different levels with one another and create an open plan surface on all storeys.
  • A sustainable indoor climate has been achieved through the use of renewable energy sources and a controlled ventilation system. All in all the building is a timeless interaction with the urban context.

People: Cook, Eat, Read, Rest, See, Sit, Sleep, Stand, Study, Make, Work

typology: House, Office, Workshop

Climate: Heat

Location: Flat land, Town, Urban

Material: Stone, Plaster, Concrete


Contributor: Esad Mujanovic
18 July 2023