Case Study – House Dahinden – J. Dahinden, 1971

  • Zürich
  • The family home is intended to work as a multi-level spatial continuum. The building has two slightly elevated floor with respect to the street, taking advantage of the slope and the land.
  • Its private life is discretely tucked away from any views behind greenery and fortress-style walls in sprayed concrete. Nevertheless, it doesn’t hold back on panoramic views across the Glarner Alps, past the lake of Zurich and the city.
  • The whole house integrates and connects to nature and features rock-like elements.

People: Bath, Eat, Exercise, Gather, Read, Rest, Sit, Sleep, Play, Work

typology: Terrace, House

Climate: Light, Water, Heat

Location: Suburb, Town, Urban, Others

Material: Plaster, Concrete, Metal, Stone


Contributor: Joel Springfeld
18 July 2023