Gallery House

  • Germaniastrasse, 8006 Z├╝rich
  • The new residential building can house 30 students. Large play- and study rooms placed in front of the small bedrooms in the apartments, encourage communal living and give the flats some flexibility.
  • Every flat is entered through a gallery, which eventually opens up and turns into a communal terrace on each floor. The shared roof terrace is therefore available for everyone at any time.
  • The house is designed as a solid base on the first floor, so it can withstand the terrain moisture. The upper floors are constructed in wood, guaranteeing a comfortable living climate.

People: Gather, Study, Talk, Play

typology: Apartment, Collective Housing, House

Climate: Light

Location: Hill, Urban

Material: Concrete, Wood


Contributor: Alessandro Cangemi
19 January 2022