A Place To See

  • Grindelwald, Bern, Switzerland
  • The construction of a Bar and Coffe House as a place to see and a place to be together in a tourist Hotspot.
  • The building enables people inside the building to perceive, observe or glimpse upon various things in their environment, such as a tree, traffic, people on the street walking by, the mountains, village life, a sign, etc. The variety of windows offers support for each behaviour.
  • The building consists of three levels, each with an individual ceiling height creating one large space that is interconnected and covered by a massive wooden roof. The goal was always to create a dense environment that works as one.

People: Eat, Gather, Read, Rest, Sit, Talk, Watch

typology: Cafe

Location: Mountain, Valley, Village

Material: Concrete, Wood, Steel


Contributor: Patricia Kneub├╝hler
07 July 2021