Public Drawing – HIL Canopy

  • ETH Campus Honggerberg, Z├╝rich
  • The plaza in front of the HiL building acts like a place to commute between auditorium[s], stores and bus stations while in contrast also being a place of perseverance, where people eat lunch, smoke, study or simply take a break from work.
  • Through our drawing we explain how weather and material are influencing behaviours: during a winter morning, people are more likely to sit on the stairs where the sun hits first. Once in a while people decide to sit at the concrete tables, especially when they want to work on their laptop.
  • The floor influences our behavior on the plaza too: one part of the floor is made out of cobblestone on which people mostly just commute. The gravel floor on the square gives a more park-like feeling, but the litter is more likely to stick than on the flat stone floor where people like to sit, gather and socialize.

People: Dance, Eat, Exercise, Gather, Listen, Read, Rest, See, Sit, Sleep, Stand, Study, Talk, Walk, Watch, Play

typology: School

Climate: Others

Location: Campus

Material: Stone, Earth, Steel


Contributors: Melanie Meyer , Arno Amez-Droz, Romi Bassler
29 August 2023